T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi

Hastanemizde Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi Düzenlendi

Güncelleme Tarihi: 10/06/2020

Tüm dünyada her yıl dört milyon bebek doğumdan sonraki ilk bir ay içinde hayatını kaybetmektedir. Bunların üç milyonu ise ilk hafta içerisinde hayatını kaybetmektedir. Yenidoğan ölüm nedenleri içinde doğum asfiksisi, prematüre ve konjenital anomaliler ön plana çıkmaktadır. Doğum asfiksisi dünyada her yıl gerçekleşen dört milyon Yenidoğan ölümünün %23’ünü oluşturmaktadır. Asfiksiden ölümlerin önemi, bu ölümlerin önlenebilir olmasından kaynaklanmaktadır. Yenidoğan optimal yaklaşım kapsamında neonatal resüsitasyon temel konulardan birini oluşturmaktadır. Ülkemizde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)” yürütülmektedir.

Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde NRP Eğitime Dr Boğaçhan Aytekin (kurs sorumlusu), Doç.Dr. Funda Tüzün, Dr.Rüya Çolak, Dr Esmehan Meydan, Dr Selçuk Sinan Çelik Ebe Aynur Turhan Ebe Mehtap Er  eğitici olarak katılmışlardır.

Eğitim programının son günü olan 13  Aralık 2019'de programda başarılı olan katılımcılara  Başhekim Op.Dr Gökhan Tosun  Başhekim Yardımcısı Dr Mahfuz Aydoğan, Başhekim Yardımcısı Dr. İsmail Şahin, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı  Ayşe Arıkan tarafından sertifikaları verilmiştir.

• nrp toplu foto.jpg
  • NRP ARALIK FOTO2.jpg