T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi

Emzirme Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 10/06/2020

ANNE SÜTÜ MUCİZEDİR

1-7 EKİM Emzirme Haftası kapsamında hastanemizde etkinlikler düzenlenmiştir.

Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması ve bebeklerin bu haktan mahrum edilememesi için farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada 1-7 Ekim haftası ‘Emzirme Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü ilk altı ay sadece anne sütü ile iki yaş ve ötesine kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir.

Bebek dostu hastane unvanına sahip olan hastanemiz 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütü ile beslenmenin önemine farkındalığı artırmak için stand açıldı, anne ve anne adaylarına broşürler vererek emzirmenin önemi anlatıldı.